Girls' Corner

You're special!


  Zodiile de aer

  Distribuiţi
  Dark Pristess
  Dark Pristess
  Moderator Local
  Moderator Local

  Numarul mesajelor : 97
  Varsta : 25
  Localizare : ~dark palace~
  Data de inscriere : 31/01/2009

  Zodiile de aer

  Mesaj  Dark Pristess la data de Dum Feb 01, 2009 6:22 pm

  Zodii de Aer: GEMENI, BALANTA, VARSATOR

  Aerul, desi foarte stabil in stare pura, isi schimba compozitia o data cu variatiile de altitudine sau cu dimensiunile spatiului in care se gaseste. Se poate spune ca reprezinta elementul absolut indispensabil vietii. Se combina armonios cu pamantul si apa si joaca un rol esential in existenta focului.

  Simbolurile semnelor de aer (eterice) - Gemenii, Balanta si Varsatorul de apa - sunt relevante, spre deosebire de triada telurica, pentru orientarea preponderent intelectuala a acestei triade, insa, pentru aceasta interpretarea nu trebuie sa fie literara. In aparenta, nici unul dintre ele nu este in legatura cu aerul.

  Semnul fix al triadei de aer este Varsatorul, guvernat de puternica planeta Uranus, care mai poarta numele (printre altele) "Demolatorul", care poate matura din cale pana si pe adversarii cei mai redutabili. Exponentii sai incearca, in acelasi mod; sa "demoleze" obstacolele ridicate in drumul cunoasterii sau, mai exact, al intelegerii. Pot actiona fulgerator si, nu o data, dezordonat ori imprevizibil, dar prefera ca lucrurile sa mearga usor, iar viata sa nu fie indiguita de constrangeri.

  Semnul mutabil al triadei eterice, Gemenii, se concentreaza asupra studiului faptelor si detaliilor, dar si asupra comunicarii, patronate de Mercur, agilul mesager al zeilor, in stare sa strabata distantele celeste intr-o clipa. Simbolul zodiei, reprezinta principiul dualitatii, iar pentru reprezentantii acestui semn inseamna nevoia de a-si gasi un partener care sa constituie complementul lor pozitiv, jumatatea buna. De altfel, acesti oameni rareori se simt fiinte complete. Este semnul cel mai schimbator dintre toate.

  Semnul cardinal al triadei eterice este Balanta, care reprezinta elementul aer in forma sa cea mai autentica. Orientata catre comunicare si comuniune (societate), Balanta manifesta un interes activ fata de oameni, de relatiile cu (si dintre) ei, precum si fata de normele sociale. Este un semn cu puternice valente estetice si de senzualitate, datorate planetei guvernator, Venus, iar reprezentantii ei iubesc si cultiva frumosul in toate formele sale. Intrucat pun pe primul plan armonia, cauta sa echilibreze punctele de vedere diferite, sa compare si sa evalueze in mod nepartinitor. Se preocupa de relatii mai ales de casatorii si, in general, de parteneriate.

  Cei nascuti intr-unul dintre aceste semne se raporteaza la lumea inconjuratoare in primul rand prin intermediul gandirii. Pentru ei, ideile si conceptele sunt mai reale decat atingerea efectiva, iata de ce a-si urma idealurile li se pare lucrul cel mai firesc. Intrucat acorda o atat de mare insemnatate structurarii unei viziuni si unei orientari, sunt capabili sa depaseasca obstacolele materiale, dar se expun si riscului de a cadea in capcanele propriei logici. Conectarea lor la lumea senzoriala este foarte subtila, astfel incat au un prag de sensibilitate scazut. Sunetele, mirosurile sau gusturile care pe ceilalti nu ii deranjeaza, ci lor le provoaca reactii de iritare.

  Desi pot manifesta caracteristici "sangvine", optimismul si buna lor dispozitie sunt limitate. Acest tip de personalitate are un aspect critic, profund negativ, care isi gaseste expresia in ironie sau chiar intr-un sarcasm necrutator. Rareori pastreaza resentimente, insa nici nu se cramponeaza de relatii care nu mai merg, mai ales in domeniul afectivitatii. Li se reproseaza nu o data lipsa de profunzime a emotiiIor; iar lumea ii descrie in chip de fluturasi simpatici, dar iresponsabili. Sunt mai degraba patimasi decat senzuali si cred ca apropierea fizica este direct proportionala cu intimitatea sufleteasca.


  _________________

  ~in a dark palace is my soul and you can't get it from now on~[/b]

   Acum este: Mier Ian 23, 2019 11:18 am